Puromuz2.com: Aromalı Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, ciğernöbetiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar temelli size özeldir. Ancak yeniden bile aklınızın ucunda bulunması müstelzim bir kaç sınır var! 1- Puro Seçimi Ben bu yazımda günün her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu misafir edeceğim. Siz bile keyfinize göre, istediğiniz puroyla haremlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrol Etme Etki inşaı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini kontrolör kılmak gerekir. Bu Toscanello ciğerin meri bileğil. Toscanello severler damak zevklerine göre farklı gönen oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak beş on da sınama semtılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce kesinlikle bilinmesi müstelzim yaşamsal bir nizam var. Puro yalnızca amma yalnızca kokusuz hınçle yakılır! Puro her vakit ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar belirti yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lakırtııcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro nispet ve ilgi gerek. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu dikkatli bir şekilde yakın. Tehlikesiz olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat eder. Puroyu yakarken şule puroya düver değme etmemelidir. Ateşli maviliği purodan beş on ırak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yerı alya döndüğünde kızartma nöbetlemini saksıardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 gömlek eğimle, aleve tam değme etmeyecek şekilde tutun. Bu nöbetlemi yaparken tüm ayağın hemayar yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda nizamlı bir şekilde 360 gömlek döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına tabii alevli çakmalara göre beş on daha uzakta tutmanızda yarar var. çünkü, bu biçim çakmaklar çok yavuzdür ve çokça yakın tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma veya kızartma nöbetlemi tabii alevli çakmaklarla, beş on vakit alabilir. Bu süre size zaman kaybı kadar odaükebilir amma puro götürüm ve mesai gerek. 5- İyi Yandığını Kontrol Etme Şimdi puroyu nite yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma nöbetleminden sonrasında münasebetsiz çevirip cebinünüze beş on yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya yumuşakçe çekicilik üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm bacak kıpkırmızı ise yakma nöbetlemini saksıarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yerı tam yanmamışsa, şu demek oluyor ki tüm bacak kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu uçınıza gdolayın. Sonrasında yanmayan kısmı üste getirerek kibrit veya çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü ufak tefek nefes daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış kesim da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yeğniçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz ciğerime amade. Peki ya siz amade mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıleke çıleke ciğerilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azcaından 40 saniye beklemek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar ciğermeye çdüzenışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da hemen hissedersiniz. İlk başlarda, yalnızca birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o denli zehirlaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. ıvır zıvır bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Yaman yumuşakçe ağıza doldurulur ve lezzet azrailların dumanla tembihlmasına ruhsat verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden gelen lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha azca nispet gösterdiğinizin bir nöbetaretidir. Sönen puronun küllerini büsbütün temizleyin. Bunun ciğerin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri büsbütün temizlediğinizden emin olduktan sonrasında puronuzu gene yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin baştan yakma dava teşkil etmez. Ancak il inşaı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda acılık hissedeceğinizi kesmek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir süre birlikte saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz müstelzim ve kesinlikle şense olan 2 nizamı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın âlemın suhunet dereceıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız âlem sıcaklığının 16 ila 18 gömlek arasında evetğundan emin olmanız gerekiyor. Nesil ortamında bu sıcaklığı yakalamanız berenarı zordur. Bu yüzden âlem sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonrasında telaşlanmanıza ister yoktur. Fakat nasıl şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama âlemını yaratmanız ideal olandır. Çünkü bu durumda hiçbir dava ile huzurlaşmazsınız. Muhafaza âlemı sıcaklığında esas dava âlemın antipatik bileğil çokça sıcak olmasıdır. Çünkü saklama âlemı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği problemi ile huzurlaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama âlemının nemidir. Bağıl nemin ideal aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet çokça kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbet gönen saklama âlemı sıcaklığına göre varyasyon gösterecektir ve bu yüzden bile saklama âlemı sıcaklığını sabitlemenizde yarar vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ideal olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir çekicilik geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta çekicilik geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama âlemının çekicilik geçirmemesi ve buna rabıtlı olarak da kutu ciğerindeki gönen ile sıcaklığın mıhlı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi mıhlı tutmanızı katkısızlayacak kesinlikle çekicilik geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En uz humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinlikle çekicilik geçirmedikleri ciğerin vesair rakiplerine kocaman nüans atarlar. şayet puro saklamaya karar verdiyseniz kesinlikle bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.